Koulutus

Sukelluskoulu Go Down tarjoaa henkilökohtaista sukelluskoulutusta pienryhmille. Koulutustarjonta kattaa laitesukelluskokeiluista aina ammattilaistason (divemaster) kurssit sekä DAN Europen ensiapu-kursseja.

PADI

Sukelluskoulutusorganisaationa on maailman tunnetuin ja laajimmalle levinnyt  sukelluskoulutusjärjestelmä PADI (Professional Association of Diving Instructors). Maailmanlaajuisesti noin 95% laitesukeltajista valitsee virkistyssukelluskoulutuksensa PADI:n kautta. Organisaatio perustettiin vuonna 1966 ja vuonna 2006 PADI luokitti n. 926 000 sukeltajaa maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä maailmassa PADIn ammattilaisia on 130 000 kouluttajaa ja sukelluskeskuksia yli 6500. Joten kun olet suorittanut jossakin PADIn kurssin, vaikkapa peruskurssin, voit helposti (tietyin varauksin) sukeltaa missäpäin maailmaa tahansa.PADI_horiz_col

Miksi Go Down?

Useimmiten koulutuspäivämäärät sukelluskeskuksilla ovat valmiiksi sovittuja ja koulutusryhmät voivat olla isoja. Go Down tarjoaa paremmin räätälöidymmät kurssit sinun aikatauluillesi sopivana sekä ryhmäkoko on sinä ja puolisosi tai perheesi tai muutama kaverisi kerrallaan. Kurssiluennot voidaan halutessasi järjestää vaikkapa kotonasi, jolloin ympäristö on sinulle tuttu ja tuottaa vähemmän stressiä. Räätälöintinä kurssi voidaan toteuttaa vaikkapa osissa – suoritat aluksi luennot sekä allasosiot koti-Suomessa ja loppuosan eli avovesisukellukset (Open Water) suoritat vaikkapa etelän lämmössä siirtopapereilla, jolloin sinulle jää aikaa lomalle ja vaikkapa nähdä etelän vesien herkkuja heti.

Kurssitarjonta

Sukelluskokeilu eli introsukellus, jolla pääset kokeilemaan laitesukellusta altaassa tai vaikka kesällä avolouhoksessa.
PADI Open Water Diver on laitesukelluksen peruskurssi. Suoritettuasi tämän kurssin olet luokiteltu sukeltaja 18 metrin syvyyksiin asti.
PADI Advanced Open Water Diver on laitesukelluksen jatkokurssi. Kurssi antaa sinulle valmiudet jopa 30 metrin syvyyksiin asti ja lisää taitojasi Suomen olosuhteissa.
PADI Rescue Diver on kurssi, joka lisää jo olemassa olevia taitojasi ja erityisesti kurssilla panostetaan pelastustekniikoihin ja mahdollisiin hätätilanteisiin.
PADI Divemaster on ensimmäinen askel sukellusalan ammattilaisena. Kurssi antaa sinulle ammattivalmiudet toimia apukouluttajana kursseilla ja johtaa sukelluksia.
PADI Master Scuba Diver on virkistyssukelluksen harrastajan ”musta vyö” eli korkein taso, jonka PADI Rescue Diver, jolla on myös 5 erikoiskurssia suoritettuna voi hakea Go Downin kautta. Erikoiskurssit mainittuna alla.
Scuba Review on tarkoitettu niille, joilla on jo olemassa sukellusluokitus, mutteivat ole sukeltaneet hetkeen (3 kk -) ja haluavat verestää taitojaan ja tietojaan vaikkapa tulevan etelän matkaa ajatellen.

Erikoiskurssit:
PADI Enriched Air Diver Speciality on rikastetun ilman eli nitroxin erikoiskurssi. Kurssi voidaan suorittaa Open Water Diver -kurssin jälkeen tai ohessa. Nitrox parantaa sukellusturvallisuutta ja ennenkaikkea lisää suoranoususukelluksilla pohja-aikaa.
PADI Deep Diver Speciality on syväsukelluksen erikoiskurssi. Kurssilla opitaan sukeltamaan ja suunnitelemaan sukellukset oikeanlaisilla varusteilla aina virkistyssukelluksen (40 m) rajoille asti.
PADI Wreck Diver Speciality on hylkysukelluksen erikoiskurssi. Kurssilla tutustutaan tapoihin, varusteisiin ja suunnitelmiin sukeltaa hylyille sekä myös sukelletaan kurssisukellukset hylyille.
PADI Drysuit Speciality on kuivapuku-erikoiskurssi. Kurssilla opitaan käyttämään kuivapukua sukellettaessa esim. suomalaisessa ympäristössä.
PADI Ice Diver Speciality on jääsukelluksen erikoiskurssi. Kurssilla opitaan sukeltamaan jään alla turvallisesti parin kanssa talvella. Huom. valikoimissa vain talviaikaan mikäli jääkansi löytyy.
PADI Peak Perfomance Buoyancy on nosteenhallinnan erikoiskurssi. Kurssilla hiotaan nosteenhallintaan, sukellusasentoa ja tutustutaan potkutekniikoihin. Erittäin suositeltava kurssi mikäli haluat nauttia vielä enemmän vedenalaisesta maailmasta.

DAN BLS&FA on Dan Europen hätäensiapukurssi, joka on ekvivalentti SPR:n EA1:n kanssa. Suositeltava kurssi kaikille myös ei-sukeltaville.
DAN O2&Neurological Assessment provider on DAN Europen happiensikurssin ja neurologisen arvioinnin kombinaatiokurssi, joka on tarkoitettu kaikille hätäensiapukurssin käyneille sukeltajille. Tällä kurssilla paneudutaan hapenantamiseen hätätilanteissa sekä arvioivaan sukeltajan oireita mahdollisissa DCS-tapauksissa.

Lisää kursseista omilla sivuillaan.

Varusteet

Laitesukellusvarusteet vuokraamme yhteistyökumppaneiltamme kurssin ajaksi mikäli kurssilainen ei omia varusteita omista. Vuokraushinnat vaihtelevat kurssin keston/räätälöinnin mukaisesti.