Video Malediiveilta


Heippa vaan hei ja hyvää viikonalkua. Laitanpa tässä kaikille Sukelluskoulun blogia seuraaville linkin tekemääni videoon Malediiveilta. Nyt ei puhuta mistään muutaman minuutin klipistä vaan 35 minuutin lyhyt dokkarista. Kuvamateriaali on HD-tasoista ja suosittelenkin katsomaan sen kotisohvalla isolta ruudulta.

 

Kuvasin pätkän GoPro Hero 3 Black Edition action kamerallani. Aluksi kokeilin punafilttereitä, mutta valitettavasti hankkimani halvat kiinalaiset filtterit osoittautuivat huonoiksi valinnoiksi ja edessä on aitojen GoPro filttereiden hankinta. Ehdottomasti myös tasapainoinen kamerateline on myös hankintalistalla sillä tämä on kuvattu selfie-tikun kanssa ja tikun pitäminen vakaassa asennossa on miltein mahdontonta ja videosta näkyy pahat tärinät kun kamera vispaa puolelta toiselle. Myös mahdollisesti pitäisi sijoittaa linsseihin (esim. makro) ja yövaloihin.

Editoin pätkän iMoviella, joka tulee OS X:n mukana ilmaisena softana. Tähänkin mahdollisesti parempana vaihtoehtona olisi Final Cut Pro X sekä vanha iMacini on selvästikin nuhapumppu vaikkakin varustettu 16Gt:n muistilla – ongelmana on vanhaan koneeseen asennettu uusi käyttöjärjestelmäversio (El Capitan), jonka jälkeen kone on alkanut kenkkuilemaan oikein urakalla. Editointiin meni jotakuinkin 15 tuntia ja pitkälti siksi, että kone ajoittain hyytyi ja minun piti vapautella muistia vähän väliä, jotta editoinnin pystyi viemään loppuun.

Ensi kerralla myös pitää vähän tehdä etukäteissuunnitelmaa eli miettiä storyboardia kasaan. Nyt dokkari on osittain erillisiä klippejä, joka on kronologisesti oikeassa järjestyksessä, mutta ns. punainen lanka puuttuu ja veikkaan, ettei monikaan jaksa katsoa tuota monsteria ihan loppuun asti.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s